Únos Šeherezády pro flétnu a klavír

Kód: R391
230 Kč
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladba Únos Šeherezády pro flétnu a klavír vznikla v roce 2001 v New Yorku. Autor v ní užil orientální hudební prvky a dedikoval ji lotyšské flétnistce Ilze Urbāne, která také skladbu v roce 2002 premiérovala.
Adam Skoumal na sebe jako skladatel poprvé upozornil na soutěži Pražského jara 1998, kde získal se svou kompozicí cenu za nejlepší provedení české soudobé skladby. 
V sezóně 2006 premiéroval svůj 1. Klavírní koncert s Pražskou komorní filharmonií a ve stejném roce provedl také svůj 2. Klavírní koncert za doprovodu Jihočeské komorní filharmonie. 
V létě 2008 zazněla ve světové premiéře na festivalu v chorvatském Dubrovníku skladba Adama Skoumala Djinnia pro housle a klavír v podání Shlomo Mintze, který ji také zařadil do svého repertoáru. V roce 2014 si festival Pražské jaro objednal od Adama Skoumala Houslový koncert, jehož premiéra zazněla v provedení Romana Patočky, Petera Altrichtera a Symfonického orchestru Českého rozhlasu. 
Valse capricieuse pro housle a klavír vznikl na objednávku Českého rozhlasu pro soutěž Concertino Praga 2016, pro interpretační soutěž Pražského jara 2016 v oboru klavír napsal skladbu Kejklíř. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Příčná flétna – Ostatní noty
Autor: Skoumal Adam
Vydavatel: Český rozhlas
Počet stran: 20+8
ISMN: 979-0-66061-431-0