Svatí pochodují

Kód: BLH016
Značka: Bláha
185 Kč
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

pro vyšší ročník 1. stupně ZUŠ
tradicionál upravil Bohumil Bláha
1-4acc, VP, party


O autorovi:
Bohumil Bláha - akordeonista, pedagog a skladatel, (narozen 13. 11. 1937 v Praze)
     Hru na akordeon studoval na pražské konzervatoři (1953–58). V roce 1958 zvítězil v akordeonové soutěži mezi československými konzervatořemi a později se stal vítězem armádní umělecké soutěže tvořivosti (1960). V roce 1960 vydal také svou první skladbu Squaw Valley.  Komponoval téměř výhradně skladby pro sólový akordeon, převážně jazzového, resp. tradičně jazzového charakteru, ale je také autorem skladeb pro kytaru, klavír a klávesové nástroje.
     Významná je jeho činnost didaktická. Vytvořil množství skladeb pro české umělecké školy, populární jsou jeho čtyři alba Lidových písní, Moderní škola hry na akordeon, či publikace Světové tance v pop-music. Práce Jazzový akordeon 1 a 2 a Jazzové invence byly oceněny Českým hudebním fondem. Vytvořil rovněž dvoudílnou hudební nauku (Hudební nauka jinak I, II), která se mimo základních hudebních pojmů věnuje notografii, intonaci, rytmu, seznámení s hudebními nástroji a vedle české hudby artificiální i dějinám pop-music.  Jako pedagog byl dlouhodobě činný na základní umělecké škole, kde vyučoval hru na akordeon (1966–2000). Od roku 2000 vede samostatné klávesové oddělení Bohumila Bláhy.
     Od roku 1964 také spolupracoval s Československým rozhlasem, Československou televizí a na nahrávkách s Karlem Gottem, Helenou Vondráčkovou, Ivanem Mládkem, s Karlem Vlachem a mnoha dalšími.
     Od roku 1991 vede vlastní vydavatelství hudební literatury.

Doplňkové parametry

Kategorie: Akordeon – Komorní hra, Bláha Bohumil
Autor: Bláha Bohumil
Vydavatel: Bláha