Radio-album 9: Eva Pilarová

Kód: R155
310 Kč
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Eva Pilarová. Přišla, zazpívala a zvítězila. Psal se rok 1960 a Semafor se poohlížel po nových talentech. Když zazněla v sále divadla Cole Porterova píseň Night and Day, bylo nám jasné, že Osud, který vzal na sebe podobu kontrabasisty Milana Pilara, nám dohodil zpěvačku, kterou nám budou jiná divadla závidět.

Jiří Šlitr okamžitě složil do hry Taková ztráta krve náročnou jazzovou skladbu - já jako textař jsem ostrouhal, skladba byla míněna jako scat, neboli pro rytmické slabiky, nahrazující text. Eva Pilarová zvládla tuto kompozici mistrně a od té doby odvedla našemu divadlu fůru poctivé práce.

Naše cesty se rozešly a po čase zase spojily, aby se znovu rozešly a zase spojily a rozešly - jak už to tak v životě chodí. Na umění Evy Pilarové to vliv nemělo, byla pořád skvělá. A tak je tomu dodnes, píše Jiří Suchý.

Ach, ta láska nebeská, Dotýkat se hvězd, Malé kotě, Co se ve městě povídá, Dám tisíc dukátů, Hrom, aby do tě lásko má, Kolotoč, Pohlazení po duši, Oliver Twist, Rodeo - přehled písní, které v albu najdete. Kromě úpravy pro zpěv a klavír s variantami hlasů v Es, B a C ladění jsou noty i pro sólový klavír.

Obsah:
1. Ach, ta láska nebeská
2. Dotýkat se hvězd
3. Malé kotě
4. Co se ve městě povídá
5. Dám tisíc dukátů
6. Hrom, aby do tě lásko má
7. Kolotoč
8. Pohlazení po duši
9. Oliver Twist
10. Rodeo

Doplňkové parametry

Kategorie: Populární hudba, Radio-Album, Pilarová Eva
Autor: Pilarová Eva
Série: Radio-Album
Vydavatel: Český rozhlas