Koncert pro violoncello h moll

Kód: BA9045-90
Značka: Bärenreiter
571 Kč
Dodání do 14 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nakladatelství Bärenreiter přichází po mnoha letech s novým vydáním nejpopulárnějšího koncertu pro violoncello 19. století. Renomovaný editor Jonathan Del Mar znovu pečlivě prostudoval veškeré existující prameny k dílu a výsledkem jeho badatelské práce je nová spolehlivá edice koncertu, která poprvé od prvního vydání v roce 1896 (Simrock) předkládá Dvořákovu konečnou verzi sólového cellového partu (v mnohém odlišnou od verze dnes zažité).

Původní Simrockovo vydání se stalo základem pro všechna další vydání koncertu. Ve srovnání s autografem partitury je toto vydání sice v pořádku (shodují se víceméně jak sólový part, tak party orchestrální), nezohledňuje však velmi důležitý pramen – Dvořákovu velmi rozsáhlou revizi partu sólového violoncella, která byla dodatečně zanesena do tištěného partu těsně před premiérou díla. Tato revize, která byla vzata v potaz až nyní, přitom objasňuje některá kontroverzní místa, nejen v sólovém partu violoncella, ale i v partituře a jednotlivých orchestrálních hlasech.

Del Marova edice je tedy průnikem všech relevantních pramenů – nabízí skutečnou „verzi Dvořákovy poslední ruky“, ale je zároveň edicí praktickou, která uspokojuje potřeby současných interpretů.

Druh publikace: klavírní výtah

Doplňkové parametry

Kategorie: Violoncello – Ostatní noty
Autor: Dvořák Antonín
Série: Bärenreiter Urtext
Vydavatel: Bärenreiter
Počet stran: 48
ISMN: 9790006537631