8 Ricercari op. 51

Kód: H7994
Značka: Bärenreiter
575 Kč
Dodání do 14 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nakladatelství Editio Bärenreiter Praha připravuje již od roku 1999 Souborné kritické vydání děl Miloslava Kabeláče (1. 8. 1908 - 17. 9. 1979). V rámci stého výročí narození skladatele byly vydány dva dnes již stálé repertoárové tituly, jak u nás, tak především v zahraničí, které doplní IV. řadu kritické edice - Osm invencí pro bicí nástroje a Otto ricercari pro bicí nástroje.

Po mimořádném úspěchu cyklu Osm invencí pro bicí nástroje op. 45 započal Kabeláč na žádost souboru Les Percussions de Strasbourg kompozici dalšího cyklu - Osmi ricercarů (autor je komponoval v letech 1966-1967, s drobnými úpravami z r. 1971). Kabeláč ovšem nechtěl psát pouhé pokračování předchozího cyklu - chtěl vytvořit dílo jiného rázu, nové, odlišné; nechtěl se opakovat (vždyť také každá Kabeláčova symfonie je komponována pro jiné obsazení). V Ricercarech Kabeláč využívá především specifické možnosti, jež bicí nástroje skladateli poskytují. Ricercari jsou určeny pro obsazení od jednoho do šesti hráčů a opět jsou zapsány v nové Kabeláčově proporční notaci.
Autograf díla je uložen v Českém muzeu hudby v Praze. Ještě za života skladatele byl pořízen soukromě opis, který byl rozmnožen a z něhož hrály všechny soubory, které toto dílo zařadily do svého repertoáru. Nynější vydání partitury, v praxi využívané také jako provozovací materiál, je tedy vůbec první a odpovídá autografu i pečlivě pořízenému a autorem korigovanému tehdejšímu opisu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bicí – Ostatní noty
Autor: Kabeláč Miloslav
Vydavatel: Bärenreiter
Počet stran: 52
ISMN: 979-0-2601-0442-6