12 Vánočních koled pro housle a violoncello + audio online

Kód: NVT002
Z našeho vydavatelství
Značka: Notovna.cz
180 Kč
Skladem (104 ks)
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

12 klasických českých koled v lehké úpravě pro housle a violoncello. Součástí je i vložený samostatný part pro druhého hráče. U každé skladby naleznete QR kód, díky kterému si můžete skladbu poslechnout přes Váš mobilní telefon.
Upravil: Martin ROUS

Slovem autora:
Vánoční koledy jistě patří sice k nejskromnějším, zato však nejvybroušenějším pokladům evropské křesťanské kultury. Působily na mne silně už od dětských let a s postupujícím časem jsem si začal uvědomovat, jakým rozličným způsobem se dají uchopit. Při srovnávání různých verzí koled jsem se dobral k určité formě úpravy, která zhruba vychází z tradic českého baroka. Pokusil jsem se o dvouhlasé zpracování, plné bohaté latentní harmonie, ne však přehnaně komplikované. Máte tedy v rukách můj osobní pohled na koledy, které mám velmi rád, a doufám, že ani Vám nebude můj přístup proti mysli.

Obsah:
1. ČAS RADOSTI
2. JAK JSI KRÁSNÉ, NEVIŇÁTKO
3. NARODIL SE KRISTUS PÁN
4. NESEM VÁM NOVINY
5. PŮJDEM SPOLU DO BETLÉMA
6. TICHÁ NOC
7. PÁSLI OVCE VALAŠI
8. SLYŠTE, SLYŠTE PASTUŠKOVÉ
9. JÁ BYCH RÁD K BETLÉMU
10. ŠTĚDREJ VEČER NASTAL
11. VESELÉ VÁNOČNÍ HODY
12. CHTÍC, ABY SPAL

Martin Rous (1964)
Písničkář Martin Rous prožil jako hudebník, zpěvák a autor zhruba čtvrt století na rockové scéně. V roce 2004 se poprvé objevuje na folkovém pódiu. V jeho moudrých i rozverných písních se ve strunách akustické kytary, šťastně setkává klasické vzdělání na konzervatoři s rockovou zkušeností a folkovým nadšením. Díky své celoživotní dráze učitele kytary se dostává i k psaní a úpravám skladeb pro různá nástrojová obsazení. Tato tvorba je inspirována především klasickou harmonií s prvky moderní a soudobé hudby.

Doplňkové parametry

Kategorie: Housle – Komorní hra, Rous Martin
Autor: Neuvedeno, Rous Martin
Vydavatel: Notovna.cz
Počet stran: 12+12
ISMN: 979-0-706570-01-3

Video